Malzemeler
6 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1vanilya
1 kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
1 kilo süt
1paket krema
1 su bardagı şeker
ÜZERİ İÇİN
5 tane şeftali
3 yemek kaşıgı seker
1yemek kaşıgı nişasta
nişastayı eritmek için yarım bardak su
not . bardak 200 lük su bardağı
YAPILIŞI
oda ısısındaki yumurtalarımızı sarıları ve beyazlarını ayıralım,beyazının içine 1 su bardağı şeker koyup mikserle çırpalım kabarınca tek tek sarılarını ilave edelim çırmaya devam ediyoruz vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpalım ve mikserimizi kapatalım elenmiş 2 su bardağı unumuzu yavaş yavaş tahta kasıkla dışTan içe havalandırarak karıştıralım.yaglı kağıt serdiğimiz borcama (büyük boy)
dökelim kasıkla düzeltelim bir kaç kez hafifçe yere vuralım tepsiyi hava kabarcıkları kalmasın diye 180 derecede 20,25dakika pişirelim
serbetini hazırlıyalım 1 kilo sütü derin bir kaba boşaltalım,kremayıda boşaltıyoruz 1 su bardağı şekerimizide koyup çırpıyoruz ,fırından çıkıp ılınan pandispanyanın üzerine dökelim kepçeyle 1 saat kadar dinlensin
şeftalilerimizi soyalım doğrayalım derin bir kapta blendırlayalım 3 yemek kasığı şekeride koyup pişirelim sos biraz kaynasın yarım su bardağı suda erittiğimiz nişastayı karıştırarak dökelim 5 dakika kaynasın ocağı kapatalım ılınınca borcama dökelim dolaba kaldıralım bir gece beklesin servise hazır
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder