Malzemeler
- 1 kg ince uzun kabak
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gr kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kuru reyhan ,(yoksa kuru nane)
- yeterince tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tane kuru soğan
- 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
- üzerine tere yağ ve kuru nane ve salça dan sos yapıyoruz
YAPILIŞI
Kabakları dışını kabak oyacağı ile sıyırın 2 parmak kalınlığında kesin içlerini oyun. Ayrı bir yerde kıyma,ince doğradığınız soğan bulgur, tuz, pulbiber ve kuru reyhanla kıymayı özleşene kadar yoğurun. Yoğururken arada elinizle su verin yoğurun daha kolay özleşmesini sağlayın. Yoğurduğunuz harcı kabakların içlerine doldurun. çok sıkı olmasın .Hepsini yayvan ve geniş bir tencereye 2 sırayı geçmeyecek şekilde sıralayın,üzerine yağını ilave edin ve 1,5 su bardağı sıcak suyu da ekleyerek, üzerini yemek tabağı ile kapatıp dolmalar yağı ile kalana kadar pişirin.servis yaparken sarımsaklı yoğurt ve üzerine tere yağ ve kuru nane salça sos yapıyoruz
NOT: iç malzeme arttı ise yuvarlayıp dolmaların üzerine koyun
NOT: iç malzeme arttı ise yuvarlayıp dolmaların üzerine koyun
AFİYET OLSUN
2 yorum:
ELINIZE SAĞLIK AFIYET OLSUN
hımm nefis nefissss.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
Yorum Gönder