11 Haziran 2016 Cumartesi

KATIKLI KABAK





 Malzemeler
  • 1 kg ince uzun kabak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 
  • 200 gr kıyma 
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan ,(yoksa kuru nane)
  • yeterince tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
  • üzerine tere yağ ve kuru nane ve salça dan  sos yapıyoruz



YAPILIŞI
Kabakları dışını kabak oyacağı ile sıyırın  2 parmak kalınlığında kesin içlerini oyun. Ayrı bir yerde kıyma,ince doğradığınız soğan  bulgur, tuz, pulbiber ve kuru reyhanla kıymayı özleşene kadar yoğurun. Yoğururken arada elinizle su verin yoğurun  daha kolay özleşmesini sağlayın. Yoğurduğunuz harcı kabakların içlerine doldurun. çok sıkı olmasın .Hepsini yayvan ve geniş bir tencereye 2 sırayı geçmeyecek şekilde sıralayın,üzerine yağını ilave edin ve 1,5 su bardağı sıcak suyu da  ekleyerek, üzerini yemek tabağı ile kapatıp dolmalar yağı ile kalana kadar pişirin.servis yaparken sarımsaklı yoğurt ve üzerine tere yağ ve kuru nane  salça  sos yapıyoruz
NOT: iç malzeme arttı ise yuvarlayıp dolmaların üzerine koyun 
AFİYET OLSUN 

2 yorum:

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

ELINIZE SAĞLIK AFIYET OLSUN

mutfagabuyrun dedi ki...

hımm nefis nefissss.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.